Startdatum
2015
Opleverdatum
2015
Segmenten
Productlijnen
  • VSH XPress
Partner
BAM Techniek-Fire Protection
Locatie
Amsterdam, Nederland

Leger des Heils - Amsterdam

In de gebouwen aan de Lindengracht 94-112, gesitueerd in de Amsterdamse Jordaan, wordt al sinds de oprichting van Het Lindenhofje in 1616 zorg verleend. Het oorspronkelijke hofje voor ondersteuning van ‘behoeftige weduwen’ onderging in de loop der tijd de nodige verbouwingen en uitbreidingen.

Vandaag de dag bieden de panden - voornamelijk daterend uit 1886 en 1939 - onderdak aan verpleegkundig kinderzorghuis Het Lindenhofje, onderdeel van het Leger des Heils Amsterdam. In Het Lindenhofje is plaats voor 10 ernstig of chronisch zieke kinderen. Zij wonen hier of komen tijdelijk logeren, bijvoorbeeld omdat de ouders de intensieve verzorging even niet meer aankunnen. Of het kind wordt ontslagen uit het ziekenhuis, maar kan nog niet naar huis.

Met het aanwezige brandmeldsysteem, rookmelders en dergelijke voldoet het gebouw aan de geldende brandveiligheidseisen. Toch is er ook gekozen voor de waterleidingsprinklers, omdat deze extra veiligheid bieden als in geval van brand het gebouw moet worden ontruimd.
 
Extra vluchttijd
BAM Techniek-Fire Protection, Siron, TU-Delft, Brandweer Nederland en VSH Fittings B.V. hebben gezamenlijk de waterleidingsprinkler ontwikkeld die prijstechnisch interessant is, eenvoudig is te installeren maar bovenal een betrouwbare oplossing biedt.  De waterleidingsprinkler lijkt een schot in de roos. Vooral zorginstellingen zijn gebaat bij dit innovatieve blussysteem, waarmee de brandveiligheid in een gebouw tegen beperkte kosten aanzienlijk toeneemt. Ook het Leger des Heils in Amsterdam koos voor deze sprinkler. 

Verdeeld over drie verdiepingen zijn in alle kinder- en speelkamers, kantoorvertrekken en andere ruimtes in totaal zo’n 300 sprinklers geïnstalleerd. Aangezien de kinderen niet in staat zijn zichzelf te redden, creëert Het Lindenhofje met dit systeem meer vluchttijd. De brand wordt door de sprinklers direct bestreden en in de kiem wordt gesmoord. Vooral tijdens avond- en nachtdiensten, wanneer er minder mensen in huis zijn, is dat van belang.

Innovatieprijs
Onlangs won de waterleidingsprinkler de Innovatieprijs Brandveiligheid 2015, die door een vakjury beoordeeld werd op het gebied van innovatie, integrale brandveiligheid en bruikbaarheid. De waterleidingsprinkler biedt volgens het juryrapport een concrete oplossing voor een veelbesproken vraagstuk en geeft extra bescherming aan bijvoorbeeld hulpbehoevenden en ouderen die langer zelfstandig blijven wonen.

Populaire producten

Laatste nieuws

Recente projecten

Voor al uw vragen belt u met onze Customer Service op telefoonnummer
035 - 6884 330 (bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 17:00 uur).

U kunt ook gebruik maken van onderstaand formulier of direct een e-mail sturen naar informatie@vsh.nl

We vinden altijd een oplossing die aansluit.